Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommisie, mei 2014

tww mei 2014
Door: Michael Woolthuis

Dit is het recept en pakket voor de maand juni:

Te bestellen via de site.

Beierse Hefe

van: Inkoopcommissie
klasse: A
stijl: Weizen

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 5.6 %
begin SG: 1053
eind SG: 1013
EBC (kleur): 9.2
EBU (bitterheid): 18.0

Ingrediënten

ingrediënt

hoeveelheid

kooktijd

waarde

merk / leverancier

Tarwemout (4 EBC)

1300 gr

 

4 EBC

 

Vienna mout (8 EBC)

1000 gr

 

8 EBC

 

Hallertau Hersbrücker

9gr

75 min.

4.1 α

 

Crystal hop

9gr

45 min.

3.3 α

 

Hallertau Hersbrücker

5gr

5 min.

4.1 α

 

Crystal hop

5gr

5 min.

3.3 α

 

Maisch water

9.5ltr

 

 

Kraan

Spoel water

8.4 ltr

 

 

Kraan

Wyeast 3068 Weihenstephan

1

 

 

 

Maisch schema

36 °C

35 °C

66 °C

78 °C

0 min.

2 min.

70 min.

2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het maischschema begint met het storten op 35 °C. Daarna met 1 °C per minuut verwarmen tot 66 °C. Vervolgens op 66 °C laten rusten tot dat de jodium proef negatief is. Dat zal meestal zijn na ongeveer 50-60 minuten.

Problemen bij brouwen

Alternatieve droge gist : SAFBREW WB-06

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=236

Terug naar overzicht