Terug naar overzicht

Recept: Dunkel Weizen

tww april 2014
Door: Matthijs van der Weijden
van: Raymond Oosterwijk
gepubliceerd: Bewezen recepten Hobbybrouwen forum
klasse: B
stijl: Dunkel Weizen

Beschrijving

De laaste 15 min 1/3 banaan mee gekookt.

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcohol percentage: 5.0 %
begin SG: 1056
eind SG: 1012
EBC (kleur): 0.0
EBU (bitterheid): 0.0
Watertype: kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Tarwemout (4 EBC) 1400 g   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 530 g   3 EBC  
Caramout (150 EBC) 400 g   150 EBC  
Hallertau Hersbrücker 22 g 60 min. 3 α  
Hallertau Hersbrücker 13 g 15 min. 4 α  
Wyeast 3068 Weihenstephan 1 smashpack      
Kruidnagelen 3 stuks 10 min.    

Maischschema

42 °C 53 °C 63 °C 66 °C 78 °C
10 min. 20 min. 30 min. 15 min. 5 min.

Opmerkingen van de webredactie

  • De hoeveelheid kruidnagel lijkt wat veel.
  • De 42 graden stap toegevoegd.
Terug naar overzicht