Terug naar overzicht

Recept dubbelbok wisselkei, December 2013

tww januari 2014
Door: Matthijs van der Weijden

Dubbelbok, maandbier december 2013

Dit bier stond op de tap tijdens de clubavond:

van: Niels en Matthijs van der Weijden
gepubliceerd: clubblad januari 2014
klasse: D
stijl: Dubbelbok

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 8.0 %
begin SG: 1075
eind SG: 1022
EBC (kleur): 0.0
EBU (bitterheid): 0.0
Water type kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 320 gram   3 EBC  
Munichmout (15 EBC) 2300 gram   15 EBC  
Chocolademout (1000 EBC) 30 gram   1000 EBC  
Aromamout (150 EBC) 230 gram   150 EBC  
Hallertau Perle 18 gram 75 min. 6 α  
Saaz hop 12 gram 0  min. 2 α  
Iers Mos (Irish Moss) 2 gram 15 min.    
Safale korrelgist S-04 1 zakje      

Maisch schema

63 °C 72 °C 78 °C
30 min. 30 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Lekker zacht en doordrinkbaar
Terug naar overzicht