Terug naar overzicht

Irish Dry Stout

tww november 2013
Door: Matthijs van der Weijden

van:

Peter en René Vermerris

gepubliceerd:

Hobbybrouwen forum

klasse:

B

stijl:

Dry stout

Beschrijving

Keurmeester:

Theo van Eijden

Opmerkingen keurmeester:

Mooi schoon bier en inderdaad, het is ook een “Dry” Stout met mooie afdronk.

Visuele aspecten: 

15 van 15

Basissmaak: 

9 van 10

Body: 

5 van 5

Mondgevoel: 

5 van 5

Geur: 

20 van 25

Smaak: 

20 van 25

Nasmaak: 

11 van 15

Recept gegevens

batch grootte:

10 l.

kooktijd:

90 min.

alcohol percentage:

5.0 %

begin SG:

1047

eind SG:

1013

EBC (kleur):

100.0

EBU (bitterheid):

40.0

Water type:

?

Ingrediënten



ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 1575 gram   3 EBC  
Ambermout (50 EBC) 225 gram   50 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 225 gram   1000 EBC  
Chocolademout (800 EBC) 125 gram   800 EBC  
East Kent Goldings 12.5 gram 90 min. 6 α  
Fuggles 13.5 gram 90 min. 5.5 α  
Wyeast 1084 Irish Ale        

Maisch schema

Temperatuur (°C) 55 60 63 78
Tijd (min) 10 30 30 5

Opmerkingen van de brouwer

Klassering: 2e plaats klasse B – 85 punten.
Terug naar overzicht