Terug naar overzicht

Schwarzbier

tww september 2013
Door: Matthijs van der Weijden

Soewarts

van: Inkoopcommissie
klasse: B
stijl: Schwarzbier

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 5.2 %
begin SG: 1048
eind SG: 1012
EBC (kleur): 56.0
EBU (bitterheid): 29.0

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 1600 gr   3 EBC  
Munichmout (17 EBC) 200 gr   17 EBC  
Cara Pilsmout (10 EBC) 150 gr   10 EBC  
Chocolademout (800 EBC) 100 gr   800 EBC  
Hallertau Perle 11 gr 75 min. 8.9a α  
Tettnanger 5 gr 10 min. 5.9a α  
Tettnanger 4 gr 3 min. 5.9a α  
Maisch water 8.4 lit.     Kraan
Spoel water 7.3 lit     Kraan
Wyeast 1007 German Ale 1      

Maisch schema

53 °C 67 °C 78 °C
5 min. 60 min. 2 min.

Smaak impressie

Een lekkere Swartz, enigzins droog en vol van smaak.

Opmerkingen van de web redactie

Maandpakket van september 2012
 
Echt een heerlijk bier, gewoon proberen.
Terug naar overzicht