Terug naar overzicht

Kloonrecept 'Koyt'

tww april 2013
Door: Matthijs van der Weijden
van: Nico van Kampen
gepubliceerd: Clubblad april 2013
klasse: D
stijl: Overig

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 8.0 %
begin SG: 1087
eind SG: 1026
EBC (kleur): 71.0
EBU (bitterheid): 0.0
Water type leiding

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 1750 gr   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 350 gr   4 EBC  
Munichmout (15 EBC) 900 gr   15 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC) 300 gr   120 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 400 gr   2 EBC  
Zuurmout 100 gr      
Zwarte mout (1200 EBC) 10 gr   1200 EBC  
Hallertau Mittelfruh 6 gr 75 min. 4 α  
Gagel 2 gr 15 min.    
Zoethout 10 gr 15 min.    
Koriander 10 gr 5 min.    
Bruine suiker 80 gr      
Bergamotolie 4 druppels      
Safale korrelgist S-04 1 zakje      

Maisch schema

Temperatuur (°C) 56 54 63 72 78
Tijd (min) stort 10 40 20 5

Opmerkingen van de brouwer

evt. extra kruiden bij het lageren
Terug naar overzicht