Terug naar overzicht

Van de inkoopcommisie, april 2013

tww april 2013
Door: Michael Woolthuis

Dit is het recept voor mei, en is te bestellen tot 14 dagen voor de clubavond in mei.   

Pater Tripeloris (type: tripel)

Een ongelofelijke lekkere tripel. Dit recept is ook erg goed te gebruiken als je eens met wat extra kruiden wilt experimenteren omdat het een vrij rechttoe rechtaan recept is.

Gegevens

van: Inkoopcommissie
klasse: C
stijl: Tripel
XML bestand van het recept: Patertripeloris.xml

Receptgegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 8.2 %
begin SG: 1074
eind SG: 1015
EBC (kleur): 21.0
EBU (bitterheid): 22.0
Brouwhuis efficiëntie 80 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 2400 gr   3 EBC  
Ambermout (50 EBC) 200 gr   50 EBC  
Kandijsuiker, wit 400 gr      
Styrian Goldings hop 20 gr 75 min. 4 α  
Styrian Goldings hop 5 gr 15 min. 5.5 α  
Willamette hop 10 gr 5 min. 5.5 α  
Koriander 2 gr 5 min.    
Wyeast 3787 trappist high gravity 1     wyeast
Maisch water 10.7 liter     Kraan
Spoel water 5.7 liter     Kraan

Maischschema

 Temperatuur (°C) 67 63 72 78
 Tijd (min) 0 15 35 5
Terug naar overzicht