Terug naar overzicht

Kölsch

tww maart 2013
Door: Matthijs van der Weijden

Dit is een lekker fris en doordrinkbaar  zomerbiertje.

Kols

van: Inkoopcommissie
klasse: A
stijl: Kölsch

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcohol percentage: 5.0 %
begin SG: 1048
eind SG: 1013
EBC (kleur): 10.0
EBU (bitterheid): 24.0

Ingrediënten

 ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 1200 gr   3 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 350 gr   2 EBC  
Munichmout (15 EBC) 450 gr   15 EBC  
Hallertau Mittelfruh 15 gr 60 min. 4.6 α  
Hallertau Hersbrücker 10 gr 15 min. 5.1 α  
Hallertau Hersbrücker 5 gr 3 min. 5.1 α  
Wyeast 2565 Kölsch 1      
Maisch water 9 liter     Kraan
Spoel water 7 liter     Kraan

Maisch schema

Temperatuur (°C) 65 63 72 78
 Tijd (min.) 0 30 25 2
Terug naar overzicht