Terug naar overzicht

Vraag van Jan Wurpel aangaande Gruytbier

tww november 2012
Door: Jan Wurpel

Nu we in het nieuwe jaar het ONK gaan organiseren en we het Jopen Koyt bier als een van de wedstrijdbieren verkozen hebben, willen een aantal mensen al beginnen met het ontwikkelen van een recept en dat gaan uitproberen door te brouwen. Ik heb van diverse mensen de vraag gekregen of ik weet waar je op eenvoudige wijze aan (gedroogde) gagel kunt komen. Zijn de bladeren van de gagelstruik verkrijgbaar in kruidenwinkels of via andere leveranciers? Hoe komt de Jopen brouwerij aan haar gagel? Wie hierover iets weet, verzoek ik mij te antwoorden. Ik vermoed dat de vraag naar gagel vanuit onze vereniging de komende tijd zal toenemen.
Als je een antwoord hebt, mag je dat ook in het clubblad laten zien. Ik hoop op een aantal reacties.

Jan Wurpel.

Antwoord van Ben Jacobs: ik heb zelf een paar takken van een bevriend hovenier gekregen die elk jaar zijn struik snoeit. Dat is natuurlijk lang niet voldoende voor de club maar het is een begin.

Antwoord van Ernst: Volgens mij haalt Jopen het van het Heijermanshof, en heeft Nico en/of de inkoopcommissie daar al contact mee.

Terug naar overzicht