Terug naar overzicht

Inkoopcommissie

tww december 2011
Door: Michael Woolthuis

Sommigen zullen het al gemerkt hebben, maar voor alle andere bestellers: wij hebben een kleine wijziging doorgevoerd in de lijst van te bestellen giststarters. Je kon tot voor kort elke gistsoort gewoon aanklikken. Dit heeft helaas in een aantal gevallen geleid tot het aanbieden van gisten die niet meer in de gistbank zaten. De gistbank houdt zelf een actuele lijst bij op de gistbank pagina. Wij van de inkoop typten deze over op de inkoop pagina. Vanaf nu is deze lijst op de inkoop pagina dus verdwenen. Als je een giststarter wilt hebben kan je op de gistbank pagina naar de juiste zoeken en vervolgens dit overkoppiepeesten naar de inkooppagina. Je kan je gistwens aangeven in de lijst overige artikelen. Op deze manier word voorkomen dat er nog langer gisten te bestellen zijn die niet meer geleverd worden door de gistbank. Wij hopen dat dit alles gaat leiden tot een hogere klanttevredenheid. Hier volgen nog even de voorbeschouwingen van de maandpakketten voor de komende tijd: clubavond januari: Dubbeltje (type: dubbel): je zou zomaar kunnen zeggen dat deze dubbel op een zekere Leffe kan gaan lijken. Het is geen echte kloon, maar het zou wel ontzettend lekker zijn als hij er een beetje in de buurt komt (voor het recept zie vorige clubblad of de site). Clubavond februari: Bietsbooi (type: California steam): een mooi amberkleurig bier met een hoppige afdronk. Een ondergistend bier maar de gist behoudt zijn ondergistende karakter tot een vergistingstemperatuur van 19°C. Kan je dus eigenlijk nauwelijks meer ondergistend noemen en dit bier kan dus door iedereen gebrouwen kan worden (voor het recept zie vorige clubblad of de site). Clubavond maart: MacTof (type Scotch export ale). Erg lekker tijdens een koude lente avond. Dit recept leent zich uitstekend voor een kruiden experiment. Houdt dan wel rekening met de reeds aanwezige karameltoets. Start SG 1048, eind SG 1013, 42 EBC, 27 EBU, 5 vol % alcohol. Kooktijd 120 minuten. Om nog meer karamelisatie te krijgen moet er het volgende gebeuren: vang de eerste 1 á 2 liter heldere wort uit de maisch op en kook deze in tot er karamelisatie op- treedt en voeg dit aan het einde van het kookproces weer toe. 

Pale mout 1650 gr

Cara kristal (120ebc) 350 gr

East Kent Goldings (6%) 17 gr 60 minuten.

East Kent Goldings (6%) 3 gr 3 minuten.

Wyeast 1728 scottisch ale of Safale US-05.

Maischschema 67,0 °C  60 min. 78,0 °C 2  min.

Alle recepten verschijnen één dezer dagen op de site. Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond.

De InkoopCie.

Terug naar overzicht