Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, november 2011

tww november 2011
Door: Michael Woolthuis

Dat niet iedereen wist wat de inkoopcommissie deed bleek uit de stapel positieve reacties die wij kregen op het stukje in het clubblad van september. Hierin deden wij een introductie van onze commissie voor al onze nieuwe leden maar natuurlijk ook voor alle “oude” leden die ons bestaan al weer vergeten zijn.

Ook de complimenten voor de maandpakketten deed ons erg goed. Doe je alles niet voor niets. Voor volgend jaar hebben we alweer wat maandpakketrecepten op het programma staan. Bij dezen dus de recepten voor de komende tijd:

Clubavond november

Urkwellesnietes (type: pilsener) Een lekkere pittige pilsener die natuurlijk geen kloon van je weet wel is. Wel voor de gevorderde brouwer want uiteraard een ondergistend bier. Voor het recept zie voorgaand clubblad of de recepten pagina op de site van ’t WortWat.

Clubavond januari

Dubbeltje (type: dubbel)  Je zou zomaar kunnen zeggen dat deze dubbel op een zekere Leffe kan gaan lijken. Het is geen echte kloon maar het zou wel ontzettend lekker zijn als hij er een beetje in de buurt komt.

Technisch fiche

  • Start SG 1064
  • Eind SG 1016
  • 49 EBC
  • 29 EBU
  • 6,9 vol % alcohol
  • Kooktijd 60min.

Ingrediënten 

Pils mout

2000 gr

 

Chocolade mout (900 ebc)

50 gr

 

Cara kristal (120 ebc)

150 gr

 

Cara pils (5 ebc)

150 gr

 

Biscuit mout (50 ebc)

100 gr

 

Rietsuiker

250 gr

 

Cascade (6,5%)

10 gr

60 min.

East Kent (5,5%)

10 gr

30 min.

Styrian Golding (4%)

5 gr

20 min.

Wyeast 1762 Belgian abby ale

Maischschema

Temperatuur (°C)

63

72

78

Tijd (minuten)

35

20

2

Clubavond Februari

Bietsbooi (type: California steam).  Een mooi amberkleurig bier met een hoppige afdronk. Een ondergistend bier maar de gist behoudt zijn ondergistende karakter tot een vergistingstemperatuur van 19°C. Kan je dus eigenlijk nauwelijks meer ondergistend noemen en dit is dus een ondergister die door iedereen gebrouwen kan worden.

Technisch fiche

  • Start SG 1050
  • Eind SG 1015
  • 31 EBC
  • 31 EBU
  • 5 vol % alcohol
  • Kooktijd 60min.

Ingrediënten

Pils mout

1700 gr

 

Münchener mout

210 gr

 

Chocolade mout (900 ebc)

15 gr

 

Cara kristal (120 ebc)

170 gr

 

Northernbrewer (9,2%)

8 gr

60 min.

Northernbrewer (9,2%)

11 gr

15 min.

Northernbrewer( 9,2%) 

11 gr

1 min.

WPL810 of Wyeast 2112 California lager

Maischschema

Temperatuur (°C)

63

72

78

Tijd (minuten)

40

10

2


Alle recepten komen een dezer dagen op de site. Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van 't Wort Wat! (ga naar 'voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het fijn kunt overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond.

 

Terug naar overzicht