Terug naar overzicht

Van de Polderbokcommissie

tww juni 2011
Door: Theo van de Voorde

Verslag van de bespreking met Fer Kok van brouwerij de Prael op 13 mei 2011.

Aan de hand van een actiepuntenlijst, opgesteld door Erik Deelissen, werden de volgende zaken besproken:

  • Het recept, dat blijft hetzelfde als vorig jaar, de donkere mout wordt normaal geschroot.

  • Fer Kok blijft de hele brouwsessie bij ons om te kijken of alles goed gaat

  • De snelheid van de pomp die het wort uit de filterkuip zuigt wordt afgesteld op max. 11,5 Hz

  • We gaan uit van 1000 l. opbrengst, hiervan wordt de helft in in vaten gebotteld en ander helft in flessen van 75 cl

  • Het bier wordt na het bottelen meteen opgehaald door de leden van de Commissie en opgeslagen bij een van hen (dit is mogelijk omdat het bier onder koolzuurdruk wordt afgevuld zodat nagisting op fles niet nodig is).

    Hiermee wordt voorkomen dat er dozen bier verdwijnen.

  • We hebben gevraagd waar zij hun etiketten laten drukken, het blijkt dat de hoeveelheid die wij nodig hebben te klein is om rendabel te zijn

  • Fer heeft uitgelegd waarom er verleden jaar veel mis ging met het reinigen van de vaten. Het had ook te maken met de opstelling van de te reinigen vaten en opslag. Het personeel was daarvan niet goed op de hoogte, maar dat is nu ondervangen door het reinigen nu anders in te delen en de opstelling van vieze en schone vaten duidelijk te scheiden. Het is een probleem dat inherent is aan deze brouwerij

  • De polderbok wordt gebrouwen op vrijdag 24 juni 2011, de dag ervoor wordt geschroot. De Polderbokcommissie zal na afloop van het brouwen in de brouwerij/proeflokaal blijven, omdat er aansluitend de clubavond van ’t Wort Wat daar plaatsvindt.

  • We vertrouwen er op dat komende brouwsessie beter zal gaan verlopen dan voorgaande jaren.

Terug naar overzicht