Terug naar overzicht

Gezamenlijke brouwdag van zaterdag 24 september

tww juni 2011
Door: Theo van Eijden

De gezamenlijke brouwdag van 24 september komt alweer naderbij. We gaan dan een Oatmeal Stout brouwen. Oatmeal  Stout is een Stout, waarbij havermout wordt gebruikt tijdens de bereiding. Meestal zal dit niet meer zijn dan 5% op de totale storting. Vroeger was een aandeel van 25% echter heel normaal, omdat het een goedkope grondstof was. Een teveel maakt het bier echter bitter. De haver geeft het bier niet alleen uitgesproken en gelijkmatig mondgevoel, maar geeft het ook een vleugje zoet, in tegenstelling tot de meeste andere soorten stout.  De smaak van Oatmeal Stout is dus veelal zoetig, bitter met een branderige smaak. Het wordt veelal bereid met gebrande grondstoffen, zoals bijvoorbeeld geroosterde mout. Het alcoholgehalte ligt meestal tussen de 4 en 7 volume procenten. We gaan brouwen in de schuur van een aardbeienkweker in Lisserbroek. Op deze loc atie hebben reeds een aantal maal eerder gebrouwen. Zeer waarschijnlijk zal de dochter des huizes weer voor de catering zorgen.

Kwekerij E. Duivenvoorden
Turfspoor 57
2165 AW Lisserbroek

Mocht je mee willen doen, schrijf je dan in voor de brouwdag via de website. Let op! De aanmeldprocedure voor gezamenlijke brouwdagen is gewijzigd. Log in bij 't Wort Wat website, en klik in het "Voor leden" menu op "Brouwdag". Daar kun je het aanmeldformulier invullen. Je kunt je tot en met 10 september opgeven voor de gezamenlijke brouwdag.

Terug naar overzicht