Terug naar overzicht

Imperial Russian Stout

tww april 2011
Door: Jan van Schaik

van:

J. van Schaik
klasse: D

stijl:

Imperial Russian Stout

Beschrijving

Dit recept kregen we toegestuurd door Jan van Schaik,

  • Inmaischen met 11 liter water van 65°C en na een half uur verwarmen tot 66°C.
  • Na een uur spoelen met 80°C tot er opgevangen is 11 liter.
  • Het SG op 1120 brengen met suiker.
  • Koelen en gist toevoegen.
  • Uitgisten en daarna 3 maanden laten rijpen.

Opmerkingen Jan van Schaik

  • Sg na het koken 1100, gist vrij fel.
  • Na een week SG 1055, gist erg langzaam in de keuken. Smaak goed.
  • 1 kratje gebotteld, de rest in een calvadosvat.
  • De gist is een opgekweekt gist uit een flesje tripel (Dulle Teve van de Dolle Brouwers uit Esen)

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
begin SG: 1120
Water type kraanwater

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 3000 gr.   3 EBC  
Aromamout (150 EBC) 500 gr.   150 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC) 250 gr.   1500 EBC  
Bruine suiker 50 gr.      
Target 25 gr. 60 min. ? α  

Maisch schema

 Temperatuur (°C) 60 66 78
 Tijd (min) 30 30 5

Opmerkingen van de web redactie

aanbevolen alternatieve gist: Wyeast 1084 Irish Ale
Terug naar overzicht