Terug naar overzicht

Ben's Brewing

tww mei 2010
Door: Ben Jacobs
Tegenwoordig denk ik niet meer in termen van brouwen en dergelijke maar het gaat nu over brewing, malted barley, kettle en copper tubing. Ik zie al enige vraagtekentjes bij de lezers, maar er is een eenvoudige verklaring. Ik ben lid geworden van de AHA, de American Homebrew Association. Ik had via de media commissie het blad Zymurgy gezien en dat vond ik genieten. Nu heb ik ook nog een stapel Brew Your Own geleend en blader daar dagelijks doorheen. 

U begrijpt: controlling fermentation temperatures; incredible IPA’s en sparkling Ale secrets zijn mijn deel geworden. Zo weet ik ook al dat er in de toekomst een Sake op het programma zal komen te staan. En dat er Amerikaanse hoppen in huis moeten komen en Maris Otter pale ale malts.

De huisgenootjes zitten natuurlijk niet te wachten op deze onverwachte uitbreiding van de toch al verguisde hobby van papa, maar daar heb ik het volgende op gevonden. De schuur, waar tegenwoordig zonlicht, wind en regen zonder problemen naar binnen kunnen komen, gaat worden verbouwd. En wel zo, dat er volop plaats zal zijn voor (een koelkastje?) en alle potten, pannen en vooral bierkratten die de hobby een struikelblok voor de niet-drinker kunnen maken. 

Nu moet je niet denken dat het op zijn Amerikaans gaat worden aangepakt. Groter is niet altijd beter. Dus de rubriek: ‘homebrew systems that make you DROOL’ sla ik meestal over. Ik ben tevreden over mijn 3 pannen set, ik hoef geen pompjes (daar heb je zwaartekracht voor), mijn aquariumverwarmer houdt mijn gistvat prima op temperatuur zodat mijn gistjes hun werk volgens hun CAO blijven doen en vooral: waarom zou ik meer dan 20 liter willen maken en alle fun van het handwerk eraan geven.

Kortom, ik haal de krenten uit de Amerikaanse pap en kijk of ik dat kan integreren in mijn zich verder ontwikkelende brouwerijtje. 

Na dit gelezen te hebben zal bij menigeen het gevoel bekruipen dat dit heel stiekem een beetje lijkt op een boekbespreking. Maar dat is het niet hoor. Alhoewel... het lezen van dit soort bladeren is wel heel veel fun. En drooling... dat kan ook over de talloze recepten die er in staan (ik word alleen wanhopig van al die extract recipes die er nogal populair zijn, alhoewel de all-grain options toenemen).

Cheers, Ben  
Terug naar overzicht