Terug naar overzicht

Biertaart

tww juni 2000

Toen wij laatst ergens op een verjaardagsfeestje waren, kregen we van de gastvrouw een heerlijk stuk taart voor gezet. Het was met bier gemaakt. Ik moet zeggen het smaakte lekker. Je moet er alleen niet te veel van eten als je nog het verkeer in moet.
We hebben natuurlijk gelijk het recept gevraagd, want dit moesten we jullie natuurlijk overbrieven.

Benodigdheden:
3 pakjes klop klop,
2 zakjes slagroomversteviger.
3 kopjes melk,
2 pakjes lange vingers,
Bier, het liefst een trappist of een abdijbier. Een wat zwaarder bier dus. Advokaat of als je eraan kunt komen Brabants Genot, dit is een soort advokaat, maar veel zachter van smaak.
Hagelslag puur, chocolade vlokken of geraspte chocolade
Slagroom,
Grote springvorm

Werkwijze:
Springvorm bedekken met lange vingers en besprenkelen met bier. De klop klop, slagroomversteviger en de melk stijf kloppen.
Hiervan een laagje aanbrengen op de lange vingers, nog een laagje lange vingers en ook besprenkelen met bier dan de dvokaat erover en afdekken met de rest van de klop klop. Hierop de slagroom= dun laagje en hierop een dun laagje hagelslag. Nachtje in de koelkast en eet smakelijk
Nog lekkerder is het om de taart 24 uur van te voren te maken, de smaakjes zijn dan beter door elkaar getrokken.

Recept gekregen van mevrouw Vissers uit Rhenen

Terug naar overzicht