Terug naar overzicht

Mozaïek van 'Chimay' en Roggebrood

tww februari 1996

Ingrediënten

Terrine

Opmaak

Vinaigrette

1 Chimay kaas

1 staaf Rederijker

1 roggebrood

½  flesje bier

zout, peper

1 lollo bianco

100 g pijnboompitten

acaciahoning

olie

zout, peper

Benodigdheden

aluminiumfolie

terrine

spuitzak met rond mondstuk

 

Terrine:

Bekleed een terrine met aluminiumfolie.

Snijd het roggebrood en de van haar korst ontdane Chimay in plakjes van ½ cm dik en 2 cm breed. Dit is afhankelijk welke terrine gebruikt wordt.

Maak de Rederijker smeerbaar in de magnetron en breng hem met wat peper en zout op smaak. Slap hem nu iets af met het bier.

Vul een spuitzak met de Rederijker en breng een dun laagje aan op het aluminiumfolie. Dit laagje dient als hechtlaag. Leg de plakjes kaas en roggebrood om en om op het laagje kaas.

Spuit hier een laag kaas op en leg hierop weer een laag kaas en roggebrood. Doe dit nu zo dat boven het plakje kaas nu een plakje roggebrood komt te liggen. Zo krijg je het mozaïekpatroon.

Ga nu verder tot de hele vorm gevuld is. Koel de terrine.

Opmaak:

Snijd de terrine in plakken. Leg op ieder bord een plak en garneer met een plukje sla en een beetje geroosterde pijnboom­pitten.

Vergeet de sla niet met een beetje vinaigrette te besprenkelen.

Terug naar overzicht