Terug naar overzicht

Oesters met een sabayon van 'Hoegaarden' bier

tww februari 1996

Ingrediënten:

Oesters

Sabayon

Opmaak

Oesters 3 p/p

6 bosjes waterkers

olie

½ flesje Hoegaarden

1/3 citroen

0,1 l visfumet

3 eierdooiers

zout, peper

grof zeezout of zeewier

Oesters:

Open de oesters en vang het vocht op. Bewaar de schelpen.

Maak de vrucht los en leg ze in een schaaltje. Zeef het vocht door een zeef of een passeerdoek.

Pocheer de oesters heel even in het oestervocht.

Was de waterkers en maak hem droog. Bak de waterkers in een beetje olie. Druk het vocht uit de waterkers en hak het fijn. Vul de schelpen met een beetje fijn gehakte waterkers en leg er een gepocheerde oester op.

Sabayon:

Klop de eierdooiers goed los. Vermeng het bier met de citroen en de visfumet. Verwarm de eierdooiers au bain marie, klop er lucht in en giet langzaam al kloppend de v loeistof beetje bij beetje bij de eierdooiers Zodra de saus gaat binden schep dan een lepeltje sabayon over iedere oester.

Opmaak:

Leg een laagje grof zeezout op een bordje, zet er de gevulde oesters op en gratineer ze even onder de salamander

Terug naar overzicht