Terug naar overzicht

Van de redactie

tww september 2006
Door: Nico Mes

Je hoort steeds vaker dat men het druk heeft, alles moet sneller. Is dat bij bier brouwen ook zo? Het lijkt wel. Bij de nieuwsfeiten op onze website wordt een Beer Machine vermeld. Alles wat men moet doen is mengen van water en gehopt moutextract en natuurlijk nog toevoegen van gist. Na enkele dagen heeft men een bier. Het biervat dient tevens als tap. Uitgegaan wordt van voorverpakte mixen, al zal men hierbij ook wel wat kunnen aanpassen. Aan lageren doet men kennelijk niet. De pilsner wordt bij 20°C vergist. Het is gemakkelijk en snel, de vraag is of je ook kwalitatief een redelijk bier krijgt. Mag je wel lid zijn van 't Wort Wat als je met de Beer Machine brouwt?

Ook bij het normale brouwen wil men sneller. Bij maischen kan de eiwitrust vervallen en de andere rusttijden kunnen ook worden ingekort. Nadat ook een snelle moutmolen is gebouwd kunnen we van een brouwdag een brouwmiddag maken.

Voordeel is wel dat je meer tijd over houdt, b.v. voor het schrijven van een artikel voor het clubblad.

Nico Mes

Terug naar overzicht