Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.4 % |
| begin-SG: | 1085 |
| eind-SG: | 1022 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 3 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Aromamout (50 EBC) | 300 g. |
|
50 EBC
|
|
| Zwarte mout (1500 EBC) | 200 g. |
|
1500 EBC
|
|
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 50 g. |
|
1000 EBC
|
|
| Northern Brewer | 35 g. |
75 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
| Goldings | 50 g. |
75 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Goldings | 10 g. |
5 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 54 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 30 min. | 20 min. | 5 min. |