Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| begin-SG: | 1050 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramelmout (150 EBC) | 150 g. |
|
150 EBC
|
|
| Bitterhop | 15 g. |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 5 g. |
15 min. |
|
|
| Lievevrouwebedstro, gedroogde | 5 g. |
15 min. |
|
|
| Bovengist | |
|
|
|
| Maischwater | 6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 61 °C | 71 °C | 77 °C | | 15 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |
|