Orpheus' Rood

van:Amahl Turczyn
gepubliceerd:Zymurgy mei/juni 2000
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1061
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypelicht aangezuurd, zacht brouwwater

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2.1 kg.   7 EBC  
Aromamout (50 EBC)240 g.   50 EBC  
Special B120 g.   400 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)15 g.   1000 EBC  
Kandijsuiker, donker120 g.      
Styrian Goldings hopbloemen23 g. 60 min. 5.6 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen15 g. 30 min. 5.6 α Bloemen  
Willamette hop15 g. 10 min. 4 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey1      
Maischwater7.3 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C
60 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=48