Winterappel

datum:17 september 2025
van:Michael
klasse:D
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.1 %
begin-SG:1090
eind-SG:1025
EBC (kleur):62.0
EBU (bitterheid):19.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale Ale mout2500 gr   9 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Munichmout (100 EBC)200 gr   100 EBC  
Ambermout (50 EBC)300 gr   50 EBC  
Brownmalt (120 EBC) 80 gr   120 EBC Leverancier: Warminister Maltings
Maischwater12.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5 ltr     Leverancier: Kraan
Northern Brewer9 gr 60 min. 8.6 α Bloemen  
Hallertau Perle 10 gr 10 min. 5.6 α Bloemen  
Kruidnagelen2 stuks 15 min.    
Nootmuskaat (gemalen)1 gr 15 min.    
Gemberwortel, geraspt25 gr 15 min.    
Kaneel2 gr 15 min.    
Appelstroop500 gr   20 EBC  
Safbrew T-58 11 gr     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

67 °C63 °C73 °C78 °C
stort min.20 min.40 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=405