Doenkulapa

datum:7 november 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:American Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.3 %
begin-SG:1047
eind-SG:1010
EBC (kleur):25.0
EBU (bitterheid):33.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale Ale mout1200 gr   9 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)500 gr   15 EBC  
Ambermout (50 EBC)400 gr   50 EBC  
Magnum8 gr 60 min. 11.9 α Bloemen  
Centennial8 gr 15 min. 9.7 α Bloemen  
Centennial8 gr 5 min. 9.7 α Bloemen  
Centennial8 gr Koudhop min. 11 α Bloemen  
Maischwater8.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker6 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=350