Doenkulparadijs

datum:7 september 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:4.9 %
begin-SG:1046
eind-SG:1013
EBC (kleur):17.0
EBU (bitterheid):14.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale Ale mout1070 gr   9 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken530 gr      
Tarwemout (licht)320 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Swaen Melany210 gr   70 EBC Leverancier: The Swaen
Galena hopbloemen 3 gr 60 min. 15.6 α Bloemen  
Saaz hop12 gr 15 min. 2.5 α Bloemen  
Koriander1 gr 5 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde2 gr 5 min.    
Paradijszaad1 gr 5 min.    
Safbrew WB-061     Leverancier: Fermentis
Maischwater8.7 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.9 ltr     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker7 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=347