Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 8.8 % |
| begin-SG: | 1075 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2640 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 450 gr |
|
3 EBC
|
|
| Kristalsuiker | 185 gr |
|
|
Leverancier: Supermarkt |
| Maischwater | 12.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 2.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Styrian Goldings hopbloemen | 28 gr |
60 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 11 gr |
15 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
| Saaz | 11 gr |
5 min. |
3.0 α
|
Bloemen |
| Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
| Lallemand Abbaye | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |