Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.4 % |
| begin-SG: | 1040 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 71.0 |
| EBU (bitterheid): | 28.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1100 gr |
|
7 EBC
|
|
| Caramout (120 EBC) | 250 gr |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Chocolademout (900 EBC) | 80 gr |
|
900 EBC
|
|
| Maisvlokken | 130 gr |
|
|
|
| Rietsuiker | 170 gr |
|
|
|
| Fuggles | 17 gr |
90 min. |
5.8 α
|
Bloemen |
| Fuggles | 7 |
koudhop min. |
5.8 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 6.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 11.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 69 °C | 65 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |