Piwo Grodziskie

datum:26 november 2018
van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:Grätzer

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:2.9 %
begin-SG:1030
eind-SG:1007
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):30.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Rookmout Eiken-tarwe1200 gr   7 EBC Leverancier: Weyermann
Tarwemout, donker (15 EBC) 240 gr   15 EBC  
Lublin11 gr 60 min. 5 α Bloemen  
Lublin19 gr 10 min. 5 α Bloemen  
Safale K-971     Leverancier: Fermentis
Maischwater3 ltr/kg     Leverancier: Kraan
SpoelwaterSpoelen tot 12 liter in kookketel     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6 gr/ltr      
Rijsthulzen240 gr      

Maischschema

50 °C67 °C78 °C
30 min.60 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=312