Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.8 % |
| begin-SG: | 1068 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 55.0 |
| EBU (bitterheid): | 33.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 79 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara-kristal (120 EBC) | 290 g. |
|
120 EBC
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 610 g. |
|
15 EBC
|
|
| Special B | 145 g. |
|
400 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 30 g. |
|
800 EBC
|
|
| Kandijsuiker, donker | 230 g. |
|
|
|
| Maischwater | 9.1 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Hallertau Perle | 11 g. |
75 min. |
7.9 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 7 g. |
30 min. |
7.9 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 5 g. |
5 min. |
7.9 α
|
Bloemen |
| Lallemand Abbaye | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 62 °C | 73 °C | 78 °C |
| 45 min. | 20 min. | 5 min. |