Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 7.8 % |
| begin-SG: | 1071 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 42.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Weyermann Extra pale | 3200 gr |
|
2.5 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| East Kent Goldings | 40 gr |
60 min. |
5.4 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 2 gr |
90 min. |
|
|
| Eik chips Frans medium toast | 5 gr |
|
|
|
| Maischwater | 13.1 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3944 Belgium White | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 5 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 70 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 75 min. | 2 min. |