Kampioens Bockbier

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1065
eind-SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.75 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (60 EBC)200 g.   60 EBC  
Caramelmout (150 EBC)300 g.   150 EBC  
Kristalmout (150 EBC)200 g.   150 EBC  
Tarwe, ongemout250 g.      
Zwarte mout (1500 EBC)15 g.   1500 EBC  
Target20 g. 75 min. 9 α Bloemen  
Hallertau8 g.   3 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)5 g.      
Farma Trappist5 g.      
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C65 °C73 °C78 °C
10 min.30 min.15 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=27