Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.9 % |
| begin-SG: | 1072 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 14.0 |
| EBU (bitterheid): | 53.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (3-5 EBC) | 1667 g |
|
5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
| Pilsmout (3 EBC) | 933 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 267 g |
|
17 EBC
|
|
| Carahell (14 EBC) | 94 g |
|
14 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 33 g |
|
120 EBC
|
|
| Kandijsuiker, wit | 133 g |
|
|
|
| Mosaic | 10 g |
75 (FWH) min. |
13 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 10 g |
15 min. |
13 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 10 g |
5 min. |
13 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 13 g |
FO min. |
13 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 13 g |
DRY min. |
13 α
|
Bloemen |
| Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 9.7 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Koriander | 2 g |
10 min. |
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 65 °C | 62 °C | 70 °C | 78 °C |
| 0 min. | 45 min. | 15 min. | 2 min. |