Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 10.0 % |
| begin-SG: | 1090 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 103.0 |
| EBU (bitterheid): | 53.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 3233 |
|
7 EBC
|
|
| Aromamout (50 EBC) | 152 |
|
50 EBC
|
|
| Special B | 324 |
|
400 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 39 |
|
800 EBC
|
|
| Carafa Special III (1400 EBC) | 152 |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Maischwater | 13.7 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 2.4 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Magnum | 5.1 |
75 min. |
11.6 α
|
Bloemen |
| Galena hopbloemen | 4.2 |
75 min. |
14.1 α
|
Bloemen |
| Hercules | 3.7 |
75 min. |
16.1 α
|
Bloemen |
| Magnum | 6.2 |
20 min. |
11.6 α
|
Bloemen |
| Galena hopbloemen | 5.8 |
20 min. |
14.1 α
|
Bloemen |
| Cascade | 7.2 |
7 min. |
9.7 α
|
Bloemen |
| Galena hopbloemen | 8.2 |
7 min. |
14.1 α
|
Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 68 °C | 64 °C | 78 °C |
| 0 min. | 75 min. | 5 min. |