Quadrupel (Donker)

van:Brouwdagcommissie
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.3 %
begin-SG:1090
eind-SG:1027
EBC (kleur):87.0
EBU (bitterheid):38.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1400 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Palemout (7 EBC)1200 gr   7 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)400 gr   120 EBC  
Munichmout (15 EBC)400 gr   15 EBC  
Special B160 gr   400 EBC  
Zwarte mout (Ontbitterd)40 gr   1400 EBC Leverancier: Dingemans
Kandijsiroop (250 EBC) 400 gr   250 EBC  
Hallertau Perle 17.8 gr 75 min. 8.9 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker16.8 10 min. 3.4 α Bloemen  
Maischwater10 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6     Leverancier: Kraan
Safbrew T-58 1     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

61 °C71 °C78 °C
45 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=260