Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 75 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.6 % | 
| begin-SG: | 1051 | 
| eind-SG: | 1012 | 
| EBC (kleur): | 20.0 | 
| EBU (bitterheid): | 44.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1600gr |  | 7 EBC |  | 
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 400gr |  | 10 EBC |  | 
| Cara Munichmout (120 EBC) | 150gr |  | 120 EBC |  | 
| Tarwemout (4 EBC) | 200gr |  | 4 EBC |  | 
| Millenium USA | 5gr | 75 min. | 17 α | Bloemen | 
| Bullion USA | 8gr | 20 min. | 10 α | Bloemen | 
| Millenium USA | 4gr | 10 min. | 17 α | Bloemen | 
| Bullion USA | 4gr | 10 min. | 10 α | Bloemen | 
| Maischwater | 9.6 ltr |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | 8.3 ltr |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Wyeast 1056 American Ale | 1 |  |  |  | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  | 
 
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | 
| stort min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |