Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.5 % |
| begin-SG: | 1079 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 71.0 |
| EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Munichmout (15 EBC) | 3200 gr |
|
15 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 275 gr |
|
10 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 75 gr |
|
800 EBC
|
|
| Premiant Hop | 15 gr |
75 min. |
8.4 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
| Maischwater | 15 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 50 min. | 20 min. | 2 min. |