Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 75 min. | 
| alcoholpercentage: | 4.7 % | 
| begin-SG: | 1043 | 
| eind-SG: | 1011 | 
| EBC (kleur): | 27.0 | 
| EBU (bitterheid): | 25.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1500 gr | 
  | 
7 EBC
 | 
  | 
| Cara-amber | 300 gr | 
  | 
60 EBC
 | 
  | 
| Cara-kristal (120 EBC) | 50 gr | 
  | 
120 EBC
 | 
  | 
| Bramling Cross  | 6 | 
75 min. | 
6.6 α
 | 
Bloemen Leverancier: Van der Kooy  | 
| Bramling Cross  | 6 | 
30 min. | 
6.6 α
 | 
Bloemen Leverancier: Van der Kooy  | 
| Fuggles | 9 | 
15 min. | 
4.5 α
 | 
Bloemen   | 
| Wyeast 1084 Irish Ale | 1 | 
  | 
  | 
  | 
| Maischwater | 7.6 liter | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
| Spoelwater | 7.9 liter | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
  | 
  | 
  | 
 
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | 
| 0 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |