Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1077 |
| eind-SG: | 1019 |
| EBC (kleur): | 23.0 |
| EBU (bitterheid): | 28.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2500 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 100 gr |
|
4 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 200gr |
|
2 EBC
|
|
| Suiker | 350 gr |
|
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 16 gr |
75 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr |
15 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
| Saaz | 21 gr |
15 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
| Kardemon | 1 pitje |
13 min. |
|
|
| Koriander | 2 gr |
15 min. |
|
|
| Maischwater | 12.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |