Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.5 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 127.0 |
| EBU (bitterheid): | 40.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1.85 Kg |
|
7 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (900 EBC) | 18 Kg |
|
900 EBC
|
|
| Northern Brewer | 14 gram |
90 min. |
11.2% α
|
Bloemen |
| Hallertau Mittelfruh | 7 gram |
10 min. |
4% α
|
Bloemen |
| Maischwater | 7.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
| Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischschema
| 57 °C | 52 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 15 min. | 60 min. | 5 min. |