Düsseldorf Alt

van:Theo van de Voorde
klasse:B
stijl:Alt

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:4.5 %
begin-SG:1045
eind-SG:1010
EBC (kleur):34.0
EBU (bitterheid):56.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.8 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramelmout (150 EBC)150 g.   150 EBC  
Chocolademout (900 EBC)50 g.   900 EBC  
Northern Brewer25 g. 75 min. 8 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)3 g. 15 min.    
Wyeast 1007 German Ale1 zakje      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=16