Märzen

van:Jan-Willem den Hartog
klasse:A
stijl:Märzen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.4 %
begin-SG:1052
eind-SG:1011
EBC (kleur):28.0
EBU (bitterheid):25.0
WatertypepH bij inmaischen gecorrigeerd tot 5,58

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.3 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)400 g.   17 EBC  
Cara Red (45 EBC)300 g.   45 EBC  
Moutextract (18 EBC)250 g.      
Hallertau Perle 15.7 g. 90 min. 7.6 α Bloemen  
Hallertau Perle 2.8 g. 10 min. 7.6 α Bloemen  
Ondergist       
Maischwater6.7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

50 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.35 min.20 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=140