Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.3 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 9.0 |
| EBU (bitterheid): | 17.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwevlokken | 850 g. |
|
|
|
| Havermout HO | 200 g. |
|
|
|
| Hallertau | 20 g. |
75 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 8 g. |
10 min. |
|
|
| Koriander | 6 g. |
20 min. |
|
|
| Standaard bovengist | 1 zakje |
|
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |