Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.3 % |
| begin-SG: | 1095 |
| eind-SG: | 1025 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 4.7 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (20 EBC) | 450 g. |
|
20 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 400 g. |
|
4 EBC
|
|
| Kandijsuiker, wit | 500 g. |
|
|
|
| Challenger hopbloemen | 28 g. |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 10 g. |
10 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Yeasthead Delta V | 1 zakje |
|
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. |
10 min. |
|
|
| Maischwater | 10.3 ltr. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6 ltr. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 54 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 20 min. | 50 min. | 30 min. | 5 min. |