Quadrupel

van:Herman Assendelft
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:9.1 %
begin-SG:1078
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):24.7

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.25 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (150 EBC)400 g.   150 EBC  
Special B125 g.   400 EBC  
Speltvlokken200 g.      
Kandijsuiker, donker200 g.      
Northern Brewer15 90 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop7 10 min. 3.2 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey1 zakje      
Maischwater6.3 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=112