Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 4.5 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | pH spoelwater: 5.5 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Roggemout (6 EBC) | 1170 g. |
|
6 EBC
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 500 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara-aroma (300 EBC) | 130 g. |
|
300 EBC
|
|
| Caramout (150 EBC) | 130 g. |
|
150 EBC
|
|
| Kleurmout | 23 g. |
|
|
|
| Hallertau Perle | 20 g. |
90 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 8 g. |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Wyeast 3068 Weihenstephan | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 38 °C | 45 °C | 52 °C | 66 °C | 72 °C | 78 °C |
| 20 min. | 15 min. | 15 min. | 45 min. | 10 min. | 1 min. |