Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.3 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 600 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 600 g. |
|
17 EBC
|
|
| Rookmout | 600 g. |
|
|
|
| Zuurmout | 50 g. |
|
|
|
| Caramelmout (150 EBC) | 75 g. |
|
150 EBC
|
|
| Chocolademout (1000 EBC) | 25 g. |
|
1000 EBC
|
|
| Fuggles | 20 g. |
90 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Cascade | 10 g. |
5 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Lievevrouwebedstro, gedroogde | 4 g. |
5 min. |
|
|
| Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 80 °C |
| 15 min. | 50 min. | 10 min. | 1 min. |