Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| alcoholpercentage: | 5.3 % |
| begin-SG: | 1055 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (120 EBC) | 120 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Chocolademout (800 EBC) | 30 g. |
|
800 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 100 g. |
|
4 EBC
|
|
| Northern Brewer | 11 g. |
90 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
| Fuggles | 10 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Zoethoutpoeder | 5 g. |
15 min. |
|
|
| Yeasthead Delta E | 1 zakje |
|
|
|
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 54 °C | 61 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 30 min. | 20 min. | 1 min. |