Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 70 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1058 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 700 g. |
|
15 EBC
|
|
| Ambermout (50 EBC) | 75 g. |
|
50 EBC
|
|
| Kristalmout (50 EBC) | 50 g. |
|
50 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 100 g. |
|
|
|
| Hallertau | 18 g. |
70 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
| Challenger hopbloemen | 6 g. |
070 min. |
5.3 α
|
Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 1.5 g. |
10 min. |
|
|
| Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
| Krieken | 3 kg. |
|
|
|
| Suiker | 1000 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 5gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
| 25 min. | 60 min. | 40 min. | 5 min. |