Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| begin-SG: | 1085 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Kristalmout (37 EBC) | 100 g. |
|
37 EBC
|
|
| Ambermout (50 EBC) | 333 g. |
|
50 EBC
|
|
| Gierst | 100 g. |
|
|
|
| Tarwevlokken | 200 g. |
|
|
|
| Northern Brewer | 11 g. |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Northern Brewer | 11 g. |
1 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 5 g. |
1 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
| Basterdsuiker, geel | 250 g. |
|
|
|
| Koriander | 1 g. |
|
|
|
| Den Arsegan ondergist | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 45 min. | 30 min. | 15 min. |