| 
 
 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |  | kooktijd: | 90 min. |  | alcoholpercentage: | 7.0 % |  | begin-SG: | 1061 |  | eind-SG: | 1010 |  | EBC (kleur): | 0.0 |  | EBU (bitterheid): | 0.0 |  | Watertype | licht aangezuurd, zacht brouwwater |  
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
 
| Palemout (7 EBC) | 2.1 kg. |  | 7 EBC |  |  
| Aromamout (50 EBC) | 240 g. |  | 50 EBC |  |  
| Special B | 120 g. |  | 400 EBC |  |  
| Chocolademout (1000 EBC) | 15 g. |  | 1000 EBC |  |  
| Kandijsuiker, donker | 120 g. |  |  |  |  
| Styrian Goldings hopbloemen | 23 g. | 60 min. | 5.6 α | Bloemen |  
| Styrian Goldings hopbloemen | 15 g. | 30 min. | 5.6 α | Bloemen |  
| Willamette hop | 15 g. | 10 min. | 4 α | Bloemen |  
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 |  |  |  |  
| Maischwater | 7.3 liter |  |  | Leverancier: Kraan |  
| Spoelwater |  |  |  | Leverancier: Kraan |  
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  |  |